Ελαιογραφίες

Η Πινακοθήκη του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης έχει την τύχη να φιλοξενεί πίνακες και γλυπτά, διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από την θάλασσα, την ζωή των ναυτικών και τα πλοία.

Σταύρου, Βασιλείου, Ντεμίρης, Πισσάς, Θεοφίλου, Δρακάτος,  Αναγνωστοπούλου, Γούτος, Μουρκογιάννη, είναι μερικά από τα ονόματα που υπογράφουν τα «αριστουργήματα» που εκθέτονται στους χώρους του Μουσείου. Επίσης, μεγάλος αριθμός έργων γνωστών αλλά και νέων καλλιτεχνών έχουν φιλοξενηθεί στις αίθουσες του Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης , σε περιοδικές εκθέσεις που διοργανώνει το Μουσείο (βλ. Φιλοξενία Εκθέσεων).

Η Πινακοθήκη του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης με θαλασσογραφίες ιστορικής θεματολογία περιλαμβάνουν πίνακες πρωτότυπους αλλά και αντίγραφα γνωστών  δημιουργών, οι οποίοι αποτύπωσαν στον καμβά, το μεγαλείο της ελληνικής φυλής στο υγρό στοιχείο.

Θέματα από την Ελληνική Μυθολογία, τις μεγάλες ναυμαχίες της αρχαιότητας, την επανάσταση του ’21 κ.α. αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για μεγάλους δημιουργούς, που φιλοξενούνται στους χώρους του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης.