Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης

Το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης, είναι αστικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός, που λειτουργεί από το 1992.

Το μουσείο

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ναυτικά μουσεία της χώρας με χιλιάδες εκθέματα.

Στο μουσείο μας ο επισκέπτης μπορεί να δεί και να μάθει από τους αρχαίους χρόνους την ιστορία της ναυτικής τέχνης μέχρι και τα νεώτερα χρόνια. Η Βιβλιοθήκη μας είναι πλούσια με εξειδικευμένα βιβλία (ιστορικά, αρχαιολογικά, ναυπηγικά, ναυτιλιακά κ.α.).

Στους επισκέπτες μας γίνεται ξενάγηση στους χώρους και στα εκθέματα του Μουσείου από εξειδικευμένους ξεναγούς παράλληλα με την προβολή video με θέματα σε σχέση με την ναυτική ιστορία της Ελλάδας, την ασφαλή ναυσιπλοΐα, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κ.α.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Το Μουσείο έχει πραγματοποιήσει επιστημονικά συνέδρια και δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις και το έχουν επισκεφτεί χιλιάδες άνθρωποι.

Συλλογικές Επισκέψεις

Το Μουσείο είναι ανοικτό για ομάδες ανθρώπων (σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, ομάδες φοιτητών, οργανωμένες επισκέψεις τουριστών κ.ά.) κατόπιν ραντεβού.

Εκθέματα Μουσείου

Γνωρίστε απο κοντά την ιστορία της ναυτοσύνης

Το Μουσείο διαθέτει τα σημαντικότερα εκθέματα στον κόσμο για την ιστορία και τη ναυτιλία της Ελλάδας. Ιστορία από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, που περιλαμβάνει ναυτική τέχνη, χαρτογραφία, χαρακτικά, μοντέλα και σχέδια πλοίων, επιστημονικά και ναυτικά όργανα, χρονομέτρηση και αστρονομία, βυζαντινή ναυτική τέχνη, παραδοσιακή τέχνη, συλλεκτικά αντικείμενα πολεμικών πλοίων και πολλές άλλες κατηγορίες.

Είμαστε άνθρωποι της ναυτιλίας, είμαστε νησιώτες, είμαστε εραστές της θάλασσας και λάτρεις της ελληνικής ναυτικής ιστορίας και παράδοσης.

Υποστηριχτές – Φίλοι του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης

Επικοινωνία

Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης

Διεύθυνση Μουσείου: Τέρμα Αναπαύσεως (Πύλη ΠΑΛΑΣΚΑ) Πέραμα, 18863

Διεύθυνση Γραφείων: Κολοκοτρώνη 95, 18535 Πειραιάς

Τηλέφωνο: 6972454474

Τηλέφωνο: 2104284270

E-mail: info@maritime-museum.gr